تبلیغات
گزیده اخبار علمی - مجله علمی - ارزش غذایی و دارویی عسل
گزیده اخبار علمی - مجله علمی
در راستای بالا بردن سطح علمی مطالب جالب علمی و روز دنیا را برای شما ارایه می دهیم

مرتبه
تاریخ : دوشنبه 2 مرداد 1391
ارزش غذایی و دارویی عسل همواره مورد توجه آدمی بوده به طوری که برای پیشگیری و درمان اغلب بیماری ها از آن بهره برده است.عسل دارای بیش از ۷۰ ماده مورد نیاز بدن می باشد. آن چه سبب شهرت عسل شده، آسانی مصرف آن است.عسل دارای انرژی زیادی است به طوری که، هر کیلوگرم آن حدود ۳ هزار و ۱۵۰ تا ۳ هزار و ۳۵۰ کالری انرژی دارد.ویتامین های موجود در عسل عبارتند از: B1، B2 ، B3، B5، B6،E،K و C.

به موجب اسناد باستانی عسل از زمان های بسیار دور و تقریبا بین تمام ملل مصرف دارویی داشته است.ابوعلی سینا در کتاب قانون طب خود آورده است: عسل در هنگام زیاد شدن بلغم، اندرون را تقویت، نیرو را زیاد و اشتها را باز می کند. عسل خوراکی است که جوانی را جاودان می سازد، حافظه را نیرو بخشیده، اندیشه را پاک و زبان را می گشاید.عسل دارای خواص منحصر به فردی است که هیچ یک از داروهای امروزی دارای آن مزایا نیستند. مزه اش گواراست، بوی مطبوعی دارد و تنها دارویی است که می توان آن را بدون تجویز پزشک مصرف کرد (البته بهتر است در موارد درمانی زیر نظر پزشک مورد استفاده قرار گیرد)

امروزه ثابت شده است که عسل نه تنها یک فرآورده طبیعی عالی است بلکه ماده ای کامل از مواد موثر و فعال برای پیش گیری از بیماری ها می باشد. در دنیا هیچ ماده غذایی مثل عسل وجود ندارد که تمام نیاز بدن را تامین کند و برای تمامی رده های سنی مناسب باشد.جالینوس اعتقاد داشت عسل بهترین دارو برای زخم معده است. طبق پژوهش های صورت گرفته ثابت شده است بهترین دارو برای زخم معده عسل می باشد.امروزه مشخص شده است که بیشتر بیماری ها، ناشی از ضعف عمومی بدن به خصوص ضعف دستگاه عصبی می باشد. عسل را می توان بهترین دارو برای افزایش قدرت عمومی بدن و تقویت کننده دستگاه عصبی دانست.طبق نظر محققان عسل موثرترین دارو برای درمان زخم های چرکین است. برای درمان زخم بستر، زخم های جراحی و بخیه به خصوص ترمیم زخم های جراحات صورت و جوش استفاده می شود.در منابع آمده است «لولا مونتر» کسی که به خاطر چهره زیبا و پوست شفاف خود در قرن ۱۹ معروف گشته بود، زیبایی و شادابی پوست خود را در استفاده از ماسک مخلوط عسل و روغن زیتون به دست آورده است.یک محقق آمریکایی برای جلوگیری از پوسیدگی دندان های کودکان اضافه کردن یک قاشق چای خوری عسل را به شیشه شیر توصیه کرده است.در تحقیق صورت گرفته در آلمان مشخص شده است کودکانی که در رژیم غذایی آنان از عسل استفاده شده نسبت به کودکانی که تغذیه معمولی بدون عسل داشته اند رشد بهتر و در مقابل بیماری ها مقاومت بیشتری از خود نشان داده اند.عسل به علت خاصیت جذب آب و نگه داشتن رطوبت برای درمان شب ادراری کودکان مفید است.عقیده محققان بر این است اگر مبتلایان به بیماری قلبی مثل روماتیسم و سکته ناقص قلبی روزانه به مدت یک الی ۲ ماه عسل مصرف کنند درمان می شوند.در انگلستان به مبتلایان سنگ کلیه مصرف عسل را با گیاهان دارویی از قبیل جوشانده نسترن، شیره ترب سیاه، روغن زیتون و آبلیمو توصیه می کنند.ابوعلی سینا در درمان بیماری های چشمی از مخلوط عسل با آب پیاز و شبدر استفاده می کرده است و گفته عسل دید چشم را زیاد می کند.در بعضی از کشورها برای آسان کردن زایمان جوشانده دم کرده ای از عسل و نعناع به خانم های باردار می دهند. همچنین گفته شده است عسل شیر خانم ها را افزایش می دهد.پزشکان بلغاری برای بهبود و درمان زنانی که دچار بیماری های رحم، لوله های تخمدان و ساییدگی های گردن رحم شده اند، عسل را پیشنهاد می کنند.در حدیثی از امام صادق(ع) آمده است: «هیچ چیز برای مردم مانند عسل شفابخش نیست.»در حال حاضر پزشکی مدرن تحقیقات فراوانی را از اثرات مختلف درمانی عسل انجام داده است و هر روزه خواص و اثرات تازه ای از این ماده شگفت انگیز را روشن می سازد.

در همین راستا انجمن های زنبوردرمانی با نام انجمن های Apitherapy در دنیا فعال می باشد.
این نکته در رابطه با عسل قابل ذکر است که خواص و فواید گفته شده درباره عسل فقط در رابطه با عسل طبیعی صدق می نماید. بدین معنی که هیچ گونه ماده ای از قبیل شکر و... به آن افزوده نشده باشد.
تهیه کنندگان: محسن فتحی نجفی- سیدمحمد دستور



طبقه بندی: تغذیه، 
برچسب ها: ارزش غذایی عسل، عسل، خواص عسل، ارزش عسل، عسل بخورید، اهمیت عسل،
ارسال توسط پیمان کوره پز
آخرین مطالب

قالب وبلاگ